Verslag dames Triathlon Nuenen

2edivisie-logoAfgelopen zondag mochten we met ons team naar Nuenen voor de sprint. Deze keer was het een non-stayer wedstrijd. We hadden ons goed voorbereid op het warme weer door vooraf veel te drinken en voldoende bidons mee te nemen.

Nadat we waren aangekomen bij de wisselzone om onze fietsen en spullen klaar te zetten verbaasden we ons dat er maar 3 plaatsen voor ons team waren gereserveerd. We waren echt met 4! Uiteindelijk waren we eruit .... Imke moest haar fiets in een andere rij plaatsen in plaats van bij de rest van het team.

Nadat we onze spulletjes hadden klaargelegd was het wachten op de start. We hadden er zin in! Goed ingesmeerd met zonnebrand liepen we naar het strandbad. Met de hoge temperatuur van afgelopen zondag was het een verademing om in het water te plonzen. Ondanks dat we soms werden geduwd ging het lekker. Na de 2e zwemronde mochten we starten met het favoriete onderdeel. Jammer dat we na 24 km al klaar waren met fietsen. Een extra ronde was lekker geweest met dit warme weer. Het was heerlijk op de fiets! Vervolgens naar de wisselzone om daar de schoenen in te ruilen voor loopschoenen. Door de hoge temperatuur was het geen ideaal loopweer. Na een lange aanlooproute gevolgd door 2 looprondes stond er 6 km op de teller en mochten we door de finish. Femke als eerste, gevolgd door Imke, Esther en daarna Anne. We hadden het weer gedaan! Als team hebben we een mooie 9e plaats behaald (van de 27 teams) waardoor we nu naar een 10e plaats zijn gestegen in het eindklassement. We kijken uit naar onze volgende wedstrijd in Zaanstad. We hebben er zin in!

Esther (namens het damesteam)

Foto dames Nuenen

Hoofdsponsor:
Saelmans