Verslag 2de Divisie Wedstrijden Spijkenisse


2eDivisie-LogoPromotie naar de 1e Divisie!

Dat stond er op het spel bij aanvang van de laatste competitiewedstrijd op 9 september in Spijkenisse. Hier was de tweede Divisie te gast voor hun laatste Team Time Relay van dit jaar.

De stand in de competitie op dat moment was:

1e Heren TVWeert, 4e Dames TVWeert en 20e dames 2 TVWeert

Zoals ik al eerder schreef zijn wij goed in teamspelletjes, dus er waren vooraf geen zorgen van falen.

Daar was dan ook geen enkele reden voor. De teamtactiek werd, focus en coachen het tijdverschil van het op de 2e plaats staande team uit de Bollenstreek. En wat is er mooier dan met alle vier de deelnemers te finishen. Dit laatste kon alleen als tijdens het wedstrijdverloop de balans positief omsloeg in ons voordeel. Tja daar zat nu de uitdaging voor de coach. !9 teams die om de 1.30 minuut starten, tijdens het fietsen en lopen nog van posities wisselen, hou dat maar eens bij. Onmogelijk dacht de coach en hij heeft alleen maar de verschillen geklokt tussen het team van de Bollenstreek en TVWeert.

De Wedstrijd.

Om 10.45 uur nadat de eerste hoosbui voorbij was werd er gestart met het team dat als laatste op de ranking stond. 19 x 1.30 minuut later was TVWeert aan de beurt. Joey, Roel, Remco en Juul stonden aan de start. Het zwemmen was 250 meter heen en weer en gemakkelijk te volgen. Bij de wissel naar het fietsen was ons team al 30 seconden ingelopen op de concurrent voor hun, verschil nog maar 60 seconden. Dit werd tijdens het fietsen nog eens helemaal teniet gedaan en ons team begon met voorsprong aan het lopen. Nou ja, de start met lopen verliep niet vlekkeloos, een modder pad van 200 meter was daar debet aan. Remco moest zelfs zijn loopschoen uit de modder trekken toen deze daar achter bleef. De marge op de teams voor hun was niet duidelijk maar volgens de coach in de wedstrijd kon er samen gelopen worden. Het tempo werd dus afgestemd op Joey die begin augustus nog de Iron Man finishte. Maar het kon zeker niet op het dooie akkertje. Uiteindelijk bereikte ze samen de finish. Daar was al onrust genoeg, er waren teams die maar 3,8 km gelopen hadden en teams die 5,2 km liepen. Dus was het afwachten welke positie wij hadden behaald in deze wedstrijd en of dat genoeg was voor de winst in de competitie. Ja hoor, de verlossende oproep om naar het podium te komen voor de 3e dagprijs, schalde door de waardeloze geluidsinstallatie. Na dit podium was meteen de uitreiking van de eindstand in de competitie. Daar stonden wij nog steeds fier bovenaan. Opnieuw bloemen, medaillons en een heuse beker met als slagroom op de kers een cheque van € 400,-- Met dank aan alle starters in dit team tijdens de 5 competitiewedstrijden, Pieter, Ruud, Mark, Joey, Roel, Juul en Remco. Dit team heeft verrassend goed gepresteerd en de clubkas met € 660,-- gespekt.

De Dames.

Ook beide damesteams stonden aan de start in Spijkenisse. Het 1e team stond 4e in de ranking van de competitie en een blik berekeningen leverde op dat een plaatsje stijgen er dit jaar niet meer in zat. Het 2e team stond weliswaar op de 25e plaats maar haalde de laatste twee wedstrijden mooie uitslagen van 2x 20e. Met een 25e plaats in de wedstrijd van Spijkenisse zijn zij geëindigd op plaats 25 in de competitie. Dank aan Ilona, Irene, Vivian, Carla, Femke, Anne die samen met veeeeeeeeeel plezier hebben deelgenomen. Kijk maar eens naar de foto's.

Dames 1 met aan de start Sabine, Anke, Sandra en Lilian, mochten als 21e team, van de 25 beginnen aan het zwemmen. Achter hun nog 3 teams die om de 1.30 minuut van start gingen. Het zwemmen

ging goed en gezamenlijk kwamen ze in de wisselzone. Een snelle wissel stond op het programma, maar zoals dames zijn, geklaag over de modder aan de voeten. Lilian wilde nu een keer een snelle wissel volbrengen, niet altijd haar sterkste punt, maar vandaag zou het gebeuren. Een compleet nieuwe strategie, fietsschoen aan voordat ze het wetsuit uit deed. Maar op de fiets was ze weer als de beste en wat vooraf besproken was gebeurde dan ook. Anke moest de andere laten gaan. Zij vervolgde haar eigen wedstrijd. Terug in de wisselzone, weer door dat modderspoor, wisselen van schoenen en hop met de geit, weer door dat modder pad. Weer bleven er schoenen achter. Voldaan en helemaal gegeven, een 6e plaats voor dit team.

In de ranking zijn zij 4e gebleven. Een geweldige prestatie. Hieraan hebben bijgedragen:

Sandra, Sabine, Lilian, Anke, Wenke en Imke.

Op naar de competitie van 2018.

Frits

En de foto's: Foto's 2de Divisie Spijkenisse.


Hoofdsponsor:
Saelmans