Triathlon Rotterdam010 2017

2eDivisie-LogoVoor de teams van TV Weert was het zaterdag de 4de competitiewedstrijd. Daarmee nog slechts een te gaan. Als het om teamwork gaat staan wij beter ons mannetje/vrouwtje dan op de individuele wedstrijden, zo blijkt maar weer. Het zou gaan om een sprint-triatlon-stayer-wedstrijd. Vanwege de heel late vaststelling van blauwalg werd het een run-bike-run. In de ochtend was het de beurt aan Heren2 in de 3e Divisie. Pieter had er wel erg veel zin in om eens een stayerwedstrijd triatlon te starten. Het werd uiteindelijk voor hem droogzwemmen, maar dat paste helemaal in zijn straatje. Van kop tot staart was hij in de top twee te vinden en finishte uiteindelijk als 2e in 56,56 minuten. Eddy, Falco en Jan-Willem droegen allen op hun beurt bij aan een 15 teamplek in deze wedstrijd. Hun tijden respectievelijk, 1.02.36 – 1.02.43 – 1.03.56.

Laat in de namiddag, eigenlijk al avond, starten de dames 2e Divisie waarin wij met twee teams actief zijn. Omdat het een RBR was, werd er kort voor de wedstrijd nog een wisseling doorgevoerd door Imke in team 1 te laten starten en Anke naar team 2. Opdracht was, als de verschillen niet groot waren, op elkaar wachten op de fiets. In praktijk kwam dit in eerste instantie ook heel goed uit. Sandra, Sabine en Imke wisselde na de 1e run binnen 10 seconden. Na even kort samen te fietsen moest Imke het tweetal toch laten gaan, maar bleef volgen binnen de 1 minuut 30. Alle drie de dames zaten goed voor in de wedstrijd en finishte: Sandra 11e in 1.04.10 gevolgd door Sabine als 12e in 1.04.19 en Imke als 17e in 1.05. 47. Dit gezamenlijk resultaat was goed voor de 3e plaats in de wedstrijd. Uiteindelijk klimmen zij in de Overall ranking van de 8e naar de 4e plaats.

Dames2 in dezelfde wedstrijd waren samen goed voor de 20e plaats. Femke als 22e in 1.07.10 gevolgd door Anke als 69 in 1.13.16 en Irene (altijd bik smile) op een 87e plaats in 1.20.17. Om af te ronde met haar eigen opmerking: Toch mooi niet als laatste.

Let op dames: die "Van Gogjes" komen er absoluut aan.

Nu naar de heren 1 die om 20.00 uur pas van start konden. Na de wedstrijd van Oud Gastel hebben wij onze 1e plaats, in de totale ranking, moeten inleveren voor plaats 2. Daarom werd er voor Rotterdam010 de sterkst mogelijke opstelling in gezet. Vier goede zwemmers, die meteen in de kop van de wedstrijd mee moeten kunnen doen en uiteindelijk op het lopen moeten toeslaan. Nu het een RBR werd, is deze samenstelling aangehouden. Uiteindelijk mogen Juul en Remco tot de absolute toplopers gerekend worden en Roel daar kort achter. Mark zou voor een PR gaan op de 5k en zijn fietscapaciteiten zijn bekend. Pieter had al geappt, als je meteen een gaat kunt slaan met lopen, dit handhaaft op de fiets dan kun je hier winnen. Dat werd dan ook onze strategie. Juul en Remco in de kop na het lopen, Roel daar kort achter in een goede groep fietsers en Mark probeerde naar Roel toe te fietsen om Roel nog beter te positioneren. Maar ja, strategieën zijn strategieën, je weet niet wat de concurrenten willen gaan doen.

De praktijk:

Na 5,3 km lopen Juul als 1e terug gevolgd door Remco als 3e. Verschillen waren er nauwelijks. De wissels van Juul zijn bekend en Remco trok zich daar aan op. Bij aanvang fietsen direct los van het veld en dat bleef zo ondanks een gevormde groep op 30 seconde afstand. Remco en Juul hielden samen stand en na de tweede wissel was het dus een kat in het bakkie voor deze heren. Juul dus 1e in
51:47 en Remco 2e in 52:08. Maar toen begon de spanning pas toe te nemen. Roel vertrok op een 18e plaats aan de laatste run van 2,5 km. Op het keerpunt lag hij 23e. De speaker maakte telkens handige berekeningen en gaf door dat als Roel finishte binnen de 25e plaats de overwinning naar Weert ging. Nou daar werd dan ook flink op gecoacht. Met een ferme sprint werd Roel uiteindelijk, 22e in 55:09.

Behoorlijk uit gewoond en even tijd nodig om bij te komen kon hij delen in de vreugde.

Mark voldeed prima aan zijn opdracht tijdens het fietsen, maar kon de groep van Roel net niet bereiken. Zijn plaats was 41e in 56:37 minuten.

Uiteindelijk staat het team nu weer 1e in de ranking met 2 punten voorsprong. Spijkenisse is weer een Replay wedstrijd waar alle vier de deelnemers mee tellen in de einduitslag. Weer een teamspelletje en zoals ik in de opening van dit verhaal aangeef, zijn wij daar blijkbaar erg goed in. Deze positie willen wij niet meer afgeven en promotie naar de 1e Divisie is binnen handbereik.

Hoofdsponsor:
Saelmans