Verslag Team Triathlon Arnhem 2017

2edivisie-logoDit jaar was voor het eerst dat alle competitieteams naar Arnhem mochten voor de eerste triathlonwedstrijd van het jaar. Een mooie en vooral gezellige ontwikkeling binnen de competitie. De afgelopen maand hebben we al verschillende teamtrainingen doorlopen. Onder leiding van Frits en Remco zijn we op de Meinweg gaan trainen voor het fiets- en looponderdeel. En Heren 2 dook een vrijdagochtend om 6 uur het zwembad in voor een teamzwemtraining. Op de voorbereiding was dus niets op aan te merken.

Zondag vertrokken we om half 8 richting Arnhem. Wij mochten om 1 minuut voor 11 als eerste team van TV Weert aan de bak. Met de nodige supporters in de auto's waren we al snel ter plekke. Er was genoeg parkeergelegenheid bij het nabije ziekenhuis. Met de fietsen aan de hand, tassen op de rug en het mooie roze kistje van Johan op een kruier gingen we richting het parc fermee. We moesten al een flinke heuvel op wandelen. Dat beloofde wat voor de wedstrijd. De parkeerplekken lagen niet heel dicht bij. Maar het mocht geen naam hebben. Na 20 minuten rustig wandelen kwamen we bij het zwembad aan. Helemaal achterin had Frits de tent opgezet en er zaten de nodige mensen rustig op de bankjes van het bijna zonnetje te genieten.

De voorbereiding vraagt meestal de nodige tijd. We vertrokken daarom al snel naar het parc fermee. Onderweg werden de nodige zaken doorbesproken. Wel of niet de schoenen op de fiets? Waar trekken we het wetsuit uit? Wie helpt wie met de rits van het wetsuit? Nogmaals: aan de voorbereiding lag het niet! Na de fietscontrole zochten we onze plek op. En na het klaarzetten van de fiets en schoenen een rondje door het parc fermee lopen. Je moet toch weten welke kanten je op moet. "Net na de boom de rij in en dan na de derde boom bij Johan z'n roze kistje." En als je zo bezig bent, kom je tot de conclusie dat het al later is dan je dacht. We moesten toch al richting de tent om het wetsuit aan te trekken. Zo gezegd, zo gedaan.

Johan en Falco met wetsuit. Luuk en Daan zonder. Zo gingen we als team naar het bad om in te zwemmen. Meerdere teams lagen in het water, maar er was nog ruimte om wat baantjes te zwemmen. Nog even in formatie 2 baantjes gezwommen en we kregen van Frits door dat we naar onze zwembaan moesten. We lagen gunstig in baan 1. Hier kon Frits eenvoudig Luuk instructies over het tempo geven.

En daar lagen we dan. In het zwembad wachtend op de start met een gezonde wedstrijdspanning. Na het startschot begon Luuk op kop. Gevolgd door Falco, Johan en Daan. Zwemmen ging erg goed. Zelfs boven verwachting snel. Na 8 minuten en een aantal seconden duwde en trokken we elkaar het water uit. Snel wisselen en het parc fermee uit. Meteen berg afwaarts het parcours op en jawel... berg op... Luuk zou als sterke fietser ook hier beginnen met het kopwerk. En zo begonnen we aan onze 20km. De heuvels kostte de nodige energie. Maar ook bij het fietsen werkten we goed samen. Onderweg nog lelijk moeten doen op een ander team. Ze wilden ons inhalen. Zie je 1 man langskomen... Na 10 meter nog iemand... En na 10 meter de 2 laatste. Gaan ze met z'n vieren rustiger voor ons fietsen!?! Irritant!!! Dan kun je maar 1 ding: Mopperen, kort sprintje en eroverheen. De laatste kilometer volle bak omlaag en zo komen we weer terug bij het parc fermee voor het laatste onderdeel: hardlopen. Vooraf was afgesproken dat Daan, Johan en Falco verder rennen en Luuk de 5km in eigen tempo zou volbrengen. Na een kort, maar stevig klimmetje direct na de uitgang gingen we heuvel op en af. Voordeel was de laatste kilometer. Die was heuvel af richting het zwembad. Helaas zat het nadeel in de staart. De laatste 500 meter was heuvel op. De eerste ronde ging goed en onder luide aanmoedigingen kom je dat heuveltje wel vlot boven. Falco had het zwaar de tweede ronde, maar Daan en Johan pakte de kop en met wat subtiel duwen de heuvel op ging het richting de finish. Net iets boven de 21 minuten. Ook Luuk rende een goede 5km en finishte maar 2 minuten later. Uiteindelijk was de tijd van derde man beslissend en met 1 uur 7 minuten en 8 seconden was het goed voor een 14de tijd. Dit op slechts 2 seconden van de 13de plek. Maar ook 2 seconden voor op de 15de tijd.

Uiteindelijk voor heren 2 een meer dan goed resultaat. Maar ook de 2 dames teams hebben geweldige prestaties neergezet. En natuurlijk baas boven baas: de eerste plaats van Heren 1. Proficiat heren!
Uitslagen waar je tevreden mee bent zijn leuk. Maar nog veel belangrijker: het was een ontzettend leuke en gezellige dag. Prachtig zonnetje, super coaches en geweldige supporters tijdens de wedstrijd! Iedereen bedankt voor de leuke dag!


Heren 2
------------------------------------
Uitslagen: Uitslagen Team Triathlon Arnhem 2017.

Hoofdsponsor:
Saelmans