Tweede Duathlon wedstrijd in Geel

RBR logo2Twee weken na Hilversum stond 1 april de tweede wedstrijd op het programma. Dit keer mochten Juul, Falco, Bryan en de kersverse nieuwe teamgenoot Stefan naar Geel. De verschillende appjes vooraf zorgde voor een uitstekende voorbereiding. Tijden waren bekend, het parcours was op youtube al bekeken en iedereen werd van de nodige informatie bestookt. Juul kwam zelfs met het idee om vroeg te vertrekken. Dan konden we het fietsparcours nog verkennen. Zo gezegd, zo gedaan. Om 12 uur begon Falco met zijn ophaalronde. Eerst naar Juul. Dan naar Stefan en als laatste Bryan incl. supporter in de vorm van Bryan's vriendin Larissa. En met 4 fietsen op het dak en 5 personen vertrok de auto richting België.
De reis ging voorspoedig. Maar België zou België niet zijn als het niet ergens mis ging. We waren bijna op de locatie aangekomen totdat we een afgesloten weg zien. "Dat moet ivm het parcours zijn!" klinkt het eenstemmig in de auto. In Nederland staan er dan bordjes: Volg .... Maar in België werkt het zo niet. Neeee. Zij sluiten gewoon de weg af en tja. Wie komt er niet wekelijks in Geel. We kwamen op het briljante idee om naar links te gaan en de eerst volgende weg naar rechts. Er zal vast wel een weg er parallel aan lopen. ... Nee... Uiteindelijk kwamen we bij 2 vrijwillers. Wij vragen en de lieftallige dame: "Allee, ge pakt den eerste rechts. Daarna bij d'n kerk rechts. Dan gaat den weg over in een zandpad. En dan nog unne keer rechts. En ge zijt bij d'n start." Dus wij keren en rijden maar. In de auto: "Zei ze echt zandpad??" "Uhmmm, ja" Dus wij rijden en ja hoor. Na 2 keer rechts rijden we een bosweggetje op. Voor ons reed nog een auto met 2 fietsen achterop. We zaten dus wel goed. Al hobbelend rijden we midden door de bossen en zien in de verte 3 mensen op paarden de weg op draaien. Na 5 minuten waren we met een colonne van 10 auto's op een zandweg midden in de bossen achter 3 paarden aan het rijden. Maar de vrouw had wel gelijk. We kwamen bij de start uit.
Eenmaal geparkeerd op een veldje gingen we richting de sporthal voor de startbewijzen. Met de licenties in de aanslag melden we dat TV Weert gearriveerd was. "Ok, alstublieft". En met de envelop met startbewijzen, chips en kortingsbonnen gingen we weer terug naar de auto. Geen licentie nodig. Richting de auto kwamen we Marc H. tegen. Hij had al aangegeven dat hij kwam kijken en foto's maken.
Nadat de recreatieve duathlon van het fietsparcours was, gingen wij ons proefrondje doen. Hiervoor waren we zo vroeg vertrokken. Het was geen moeilijk rondje, maar wel lekker om te fietsen. Goed wegdek en 1 (of wellicht 2) lastigere bochtjes in. Dus na 1 rondje vonden wij het goed en gingen we het looprondje nog even verkennen. Eerst verhard wegdek. Hetzelfde waar de fietsers over moesten. Daarna terug over een zandpad wat iets vals plat omhoog en later omlaag ging. Daarna een scherpe draai de bossen in. Die scherpe draai schatte Falco niet heel handig in en sloeg daar zijn enkel om. Dat was minder leuk... Even rustig dribbelen en proberen het eruit te lopen. Na enige tijd ging het beter. Het loopparcours in de bossen was leuk. Licht glooiend over een strakke bosgrond.
En na de parcoursverkenning konden we de fietsen in het parc fermee gaan plaatsen. Handig waren de houten balken waar je de fiets in moest plaatsen. Falco zijn band paste er niet in. Gelukkig liep er een man met een boormachine rond die ter plekke het allemaal passend maakte. En zo konden we naar de start. Die was overigens met 8 minuten vertraagd. Om een of andere reden waren we daar niet echt verbaasd over. Sommige andere gingen weer warm lopen. Wij vonden het wel goed.
Zoals verwacht ging na het startschot er iedereen hard vandoor voor de eerste 2,5km. Juul kon mooi voorin meegaan. Stefan op iets meer achterstand maar mooi in de middenmoot. Bryan en Falco kozen er voor om niet teveel naar de rest te kijken en een voor hun goed tempo te pakken. En zo werd het eerste looprondje afgelegd. Na de wissel kwam Juul als eerste van TV Weert op de fiets. Na 1 km zat hij in de kopgroep van de wedstrijd en reed hij zelfs nog een tijdje als eerste rond. Stefan was de tweede van Weert die de fiets op ging. Hij had een goed groepje en kon een lekker tempo pakken. Alleen na afloop toch wat irritatie dat 1 iemand in zijn groep zich van het kopwerk had onttrokken. Falco ging als derde op de fiets. Eerst in een groep dat voor hem net te hard ging. Later een groepje waarin hij goed mee kon. Bryan had helaas pech en moest de 20km alleen afleggen.
In dezelfde volgorde kwam het weer het parc fermee in voor de laatste 5km. Alleen Bryan wilde net te snel wisselen en maakte het bandje van zijn helm al los voordat zijn fiets weggezet werd. Dit leverde hem een mooie rode kaart op en eventjes 10 seconden uitrusten bij de jury. En zoals het vertrok uit het parc fermee kwam het ook aan bij de finish. Juul als eerste, Stefan als tweede, Falco als derde en Bryan als vierde. Voor iedereen een zeer geslaagde wedstrijd en een uitslag om trots op te zijn. Een erg leuke wedstrijd. Leuk parcours met heel veel vrijwilligers die de wegen bewaken. Alleen de koude douche na afloop was ... verfrissend!
Onder de wedstrijd was het al gaan regenen, maar op de terugreis viel het er met bakken uit. Hopelijk de volgende wedstrijd in Hoogerheide een keer een lekker zonnetje! Marc en Larissa bedankt voor de aanmoedigingen, maken van de foto's en het bewaren van al onze zooi!

Foto's (met dank aan Marc H.): Foto's Duathloncompetitie Geel 2017.
Hoofdsponsor:
Saelmans