Jeugduitje TV Weert 2016

Pen en papier logoWe zijn een vereniging met een aantal leuke tradities. Een traditie is het jaarlijks uitje met de jeugd.Dit werd al jarenlang georganiseerd door de ouders, maar met name door Martin Houben. Dit jaar bleef de organisatie in de familie. Jelle had een schoolopdracht om een activiteit met een sportachtergrond te organiseren. Na een datum vast te stellen waar de meeste jeugdleden konden werd er een activiteit gezocht. Het werden er uiteindelijk twee. De eerste activiteit was indoor MTB \ BMX bij Wood15 in Sittard. In een oude Philipshal zijn daar een aantal MTB\BMX banen gebouwd van hout en rubber. Mooie technische en uitdagende parcoursen, die toch wel moeilijker waren dan wij dachten. Gelukkig wist de jongste, Daantje, het goede voorbeeld te geven. Dit werd al snel opgevolgd door onze skatende waaghals ( en afscheid nemende ) Matthijs. Femke en Imke volgde hem na een tijdje ook op de zwarte baan. Daarna bleef het lang stil, maar op het einde ging dan bijna iedereen over de zwarte baan. 2 uur lang biken in de koude hal was het streven en dat hebben we allemaal gehaald. Erg leuk, leerzaam en gezellig !!

Jeugduitje 2016Normaal sluiten we af bij Friture de Beemd op Leuken, maar nu was het logistiek veel praktischer om tussen de activiteiten al iets te eten. Altijd fijn om weer bij Ralf en familie te eten en Ralf maakte weer een mooi prijsje voor ons Top !!!


Na het eten sloten we af met onze tweede activiteit.
Schaatsen in het Franciscus Huis op de Biest.

Lekker met zijn allen schaatsen, tikkertje spelen en de "zeebobs" duwen. Iedereen heeft 1,5 uur op de baan geschaatst en lol gemaakt. Al snel kregen we het behoorlijk warm en bijna alles ging uit.
Op het laatst kwam Cees Kersten nog even langs om ons allemaal op een heerlijke chocomel met slagroom te tracteren. Een beetje later dan gepland beeindigen wij dit uitje door Jelle te bedanken voor het organiseren van de zeer geslaagde, sportieve en gezellige uitje.

Met de groeten van de jeugd !!!
Hoofdsponsor:
Saelmans