Verslag eindwedstrijden triathloncompetitie 2016

2eDivisie-LogoZaterdag 10 september gaat de boeken in als een heel actief weekend van TVWeert.

De TVWeert deelnemers waren actief op diverse competities (finales) en als toetje op de kers ook nog de deelname aan de Greep van de Hoorn.

In Spijkenisse was de finale wedstrijd voor de 3e Divisie Zuid!

De wedstrijdvorm was een teamwedstrijd waar alle onderdelen als team moesten worden afgelegd!

Eddy Janssen, Falco Wijnhoven, Marc Haex en Pedro van Vliet vertegenwoordigde TVWeert in deze wedstrijd. De hele wedstrijd werd met z'n vieren afgelegd wat resulteerde in een 19e plaats in het dagklassement! Met 31 teams in de competitie is dit een mooi resultaat. Met een 20e plaats in het overall klassement handhaaft het 3e Divisie team zich volgens het handboek teams in de 3e Divisie Zuid! Op het randje weliswaar omdat er i.v.m. het starten van een 4e Divisie Noord/Zuid de teams op plaats 21 t/m 31 degraderen naar deze nieuw Divisie.

In Apeldoorn was de finale wedstrijd voor de 2e Divisie Zuid mannen en dames.

Twee dames teams en een herenteam van TVWeert stonden aan de start.

De wedstrijdvorm was een relay!

Het 1e damesteam was helaas maar met drie deelnemers waardoor ze reglementair pas mochten starten als de laatste deelneemster van de als 1e startende dames werd afgelost! Voor Sandra begon de wedstrijd dus helemaal achteraan! Samen met Lilian en Anke wisten zij zich op te werken tot de 12 finishplaats. Na optelling van de tijd van de niet gestarte 4e teamlid kwamen ze uiteindelijk uit op de 14 plaats.

Het 2e damesteam bestaand uit Carla, Ilona, Floor en Irene begon de wedstrijd dus in een positie voor het 1e team! Carla opende de wedstrijd met een 7e positie na het zwemmen en na haar fietsen en lopen lag ze op een 15e plaats. Ilona nam het stokje over maar zwom 100 meter te veel, wat er behoorlijk frustreerde en dit had invloed op haar verdere onderdelen zei ze achteraf. Floor was als jongste van dit team hierna aan de beurt en werd tijdens het fietsen gepasseerd door haar moeder waardoor de rollen tussen beide teams werden rechtgezet. Irene mocht het afmaken en uiteindelijk is het 2e damesteam in het dag klassement op een 20e plaats! In de eindstand een 21e plaats.

Dan de heren van TVWeert.

De opstelling, strategisch gekozen door de teamcoach en team manager was:

Start door Roel, gevolgd door Pieter en Daan, en tot slot Mark. De visie van de coach en manager was een goede uitgangspositie verwerven, enkele plaatsen verliezen, de achterstand zo ver mogelijk rechtzetten en uiteindelijk handhaven. Tot vandaag stond het team op een 5e plaats overall en plaats 4 geeft recht op een podiumplaats! Roel als snelle zwemmer kwam als 2e uit het water en na het fietsen en lopen nog steeds 2e. Pieter nam het stokje over en had alleen op het zwemmen het ingecalculeerde verval. Daarna kon hij zich uitstekend handhaven op plaats 5. Daan zetten dit op het zwemmen en fietsen volledig recht door als 2e weer de wisselzone in te komen. Zijn looponderdeel was weer spetterend en hij liep naar een 1e plaats met een voorsprong van 45 sec. Nu was het de beurt aan Mark om de uitgestippelde strategie tot z'n recht te laten komen. Na een goed zwemonderdeel was de voorsprong 22 sec. In de wissel liep die terug naar 17 sec. Met fietsen weer naar 22 sec. en tijdens het lopen kon hij dit de 1e ronde handhaven. Gezamenlijk met nummer 2 in de wedstrijd werd de wedstrijd vervolgt om uiteindelijk een geweldige 2e plaats in het dag klassement te behalen! Uiteindelijk was deze 2e plaats voldoende om door te schuiven naar plek 4 in het overall klassement!

De competitie voor alle teams zit er voor 2016 op! Een mooie competitie, waar wij met wisselende opstellingen, heel mooie resultaten hebben behaald! Iedereen die mee heeft gedaan, heeft zich hiervoor heel positief en sportief ingezet.

TVWeert is een begrip in deze competities en er wordt met ons rekening gehouden! Vooral de relay/aflossingsspelletjes liggen ons erg goed! Hierin komt dan ook het meeste de teamgeest/samenwerking tot zijn recht.

Op naar 2017 met meer of minder teams. 

Foto's Apeldoorn: Foto's Team Relay Apeldoorn.

Foto's Spijkenisse: Foto's Teamwedstrijd Spijkenisse.

Uitslagen Apeldoorn: Uitslagen dames en heren Apeldoorn.

Uitslagen Spijkenisse: Uitslagen heren Spijkenisse.


Hoofdsponsor:
Saelmans