Open Roermondse Clubkampioenschappen Triathlon

number oneOp de mooie zaterdag 3 september werd in Swalmen het Open Roermondse Clubkampioenschappen Triatlon gehouden. Een sprookjesachtig mooi zwembad in de bossen, een bijna verkeersvrij fietsparcours ( behalve een geparkeerde tractor midden op weg ;-) ) en een mooi loopparcours gedeeltelijk langs de Swalm door de bossen. Het weer was perfect en onze jongens hadden er zin in.
Bij de jeugd waren er 4 inschrijvingen en toevallig alle vier van TV Weert. Een clubkampioenschap in een clubkampioenschap als het ware. Met de organisatie werd afgesproken de afstand te verdubbelen naar 200 meter zwemmen, 7 km fietsen en 1.2 km rennen.

De jongens starten in een 50 meter zwembad en hadden ieder 2 banen ! beschikbaar. Yord nam meteen de leiding, gevolgd door Joris, Freek en Ian. Op de tweede honderd honderd meter nam Joris het stokje over en kwam als eerste het water uit, meteen gevolgd door Yord. Freek en Ian volgde kort daarna. Joris had een flitsende wissel en nam een voorsprong van 20 seconden na de wissel op Yord, die op zijn beurt een voorsprong van 30 seconden op Freek had. Ian wisselde ook sterk en vloog letterlijk zijn fiets op. Freek ging nu vol in de aanval om Yord te achterhalen en misschien Joris nog. In de tweede fietsronde bouwde Joris echter zijn voorsprong uit, maar Freek kwam wel bij Yord in het wiel. Ian deed zijn best om bij te blijven, maar je zag dat het leeftijdsverschil met fietsen teveel was, maar Ian zette door. Helaas m kwam niet meer dichterbij. Joris wisselde als eerste. Yord en Freek begonnen tegelijkertijd aan het lopen. Dat werd een mooie strijd tussen die twee waarin Freek in eerste instantie uitliep en Yord een hele mooie eindsprint had en nog behoorlijk inliep. Joris was inmiddels al eerste gefinished in een zeer goede wedstrijd, waarin hij de hele westrijd constant nog kon versnellen. Ian finishte niet lang na Yord met een eindsprint als een TGV !!!!
Concluderend hebben alle vier de jongens een goede prestatie geleverd en het vele trainen werpt zijn vruchten af. Ook vonden ze het alle vier erg gezellig en een hele leuke wedstrijd. Volledigheidshalve nog de officiele uitslag.

Joris Timmermans 21.20
Freek Tindemans 22.47
Yord Weekers 22.56
Ian Weekers 25.05

Bij de senioren werd er een achtste triatlon afgewerkt met een een startveld rond de 30 man.
Helaas maar 1 deelnemer tijdens deze eerste editie in Swalmen uit Weert. Toon Timmermans werd verdienstelijk derde in 1.19.25 in een lekker ontspannen race.

Hopelijk maken we er volgend jaar een heuse TV Weert triatlon van, want deze wedstrijd is uitstekend geschikt voor alle triatleten, wedstrijd en recreanten of als je zomaar eens een keer een triatlon wil doen.

Complimenten voor TVR Roermond voor een uitstekend parcours, strakke organisatie en voor de gezelligheid !!

Hoofdsponsor:
Saelmans