Verslag competitiewedstrijd Ouderkerk aan de Amstel

3edivisie-logo 1Afgelopen zaterdag stond er weer een competitiewedstrijd op het programma voor de heren van het tweede team. Dit keer mochten zij naar Ouderkerk aan de Amstel voor een 1/8ste triathlon. De starttijd was een keer een stuk later dan normaal. Normaal is het ergens om 14:00u. Dit keer zou om 15:30u het startschot klinken.
Voor TV Weert mochten Gijs, Eddy, Johan en Falco aantreden. Gijs riep vooraf heel fanatiek dat hij wel voor een top10 klassering wilde gaan. De overige teamleden zouden dit ook graag roepen, maar wisten dat het wellicht iets te ambitieus zou zijn.


Rond half 12 reden Johan en Falco richting het station in Weert. Hier zou Gijs klaarstaan. Hij gaf direct aan dat hij helemaal niet fit was. Achteraf werd ook gezegd dat hij eigenlijk ziek was, maar niet op het laatste moment wilde afzeggen. Een geweldige teamspirit, maar de vooraf opgegeven top10 zou erg moeilijk worden. Daarna werd Eddy nog opgehaald in het mooie Maarheeze. Johan en de dame van de navigatie zeiden: "We moeten hier af". Falco (eigenwijs): "Zo kan ook wel". Resultaat: 20 verkeersdrempels en een kras op de uitlaat later staan we voor het huis van Eddy. "De triathlonmeneer is er!" wordt er binnen geroepen. En zo is het team compleet en gaan we met 4 fietsen op het dak richting Ouderkerk aan de Amstel. 

De reis vergaat vlotjes en al snel komen we in de buurt van Amsterdam. Op de navigatie kunnen we het vlaggetje van de eindbestemming al zien. We worden echter rechtdoor gestuurd. Dat is niet echt logisch... Bij de volgende afslag mogen we er vanaf en over de ventweg komen we in de buurt van waar we moeten zijn. We worden eerst tegengehouden omdat de wedstrijden voor ons bezig zijn. Het fietsparcour loopt dwars over de weg. Dit wordt goed door 2 jongens geregeld en niet veel later rijden we over de parkeerplaats. Natuurlijk gaan we proberen of we niet recht voor de deur kunnen parkeren. Dit is echter compleet kansloos en al snel staan we helemaal aan de achterkant van de parkeerplaats. Het blijkt een openbaar strand te zijn en aangezien het zonnetje stralend aan de hemel staat, is het erg druk. We besluiten om eerst ons startbewijs op te halen. We laten de fietsen (afgesloten) op het dak staan en gaan richting de start. Alles is mooi geregeld. Een mooi zwemparcour, toiletten, douches, tenten met eten en drinken en een duidelijke speaker die in je oor tettert. We kijken nog naar de andere wedstrijd en gaan onze startbewijzen ophalen. Johan neemt het voortouw en sluit aan. Na 15 minuten wachten, zegt iemand: dit is rij als je iets wil wijzigen. Bij die dame kun je de startbewijzen ophalen. Oh!... Dus maar naar het volgende loket. De dame vind ons er toch wat gevaarlijk uitzien en moet wat extra controles uitvoeren. Zou het aan Johan liggen?!? Maar na een tijdje krijgen ook wij onze startbewijzen. 

Na het ophalen van de fietsen gaan we richting het Parc fermée. Het is nog best lastig om het nummer op je startbewijs te zoeken in een lange rij met startposities. We lopen bijdehand helemaal naar voren. Dat zou toch onze plek moeten zijn? Nee... Dus weer helemaal naar de andere kant. Maar wie zoekt, die vindt. En zo konden we ons klaarmaken. Als we alles hebben neergelegd gaan we met onze wetsuits in de hand richting de start. Ook al was het warm. We mochten met wetsuit zwemmen. Bij de start moest iedereen nog even een laatste toiletbezoekje doen. Toch een beetje zenuwen. Na het verplicht plasje wilde we vlug onze wetsuits aandoen. We wilde nog even inzwemmen. Maar TV Weert 2 heeft altijd de neiging om net te laat bij de start aan te komen. De overige deelnemers werden al uit het water gehaald voor de start en we moesten achter aansluiten in het startvak. 

Na het startschot rende iedereen het water in. De heren voorin volle bak sprintend. De heren achterin met beleid een plekje zoekend. Het ging allemaal vrij netjes. Totdat de eerste slagen van de borstcrawl gemaakt werden. Daar weer een arm in je nek, dan weer een voet tegen je brilletje, daar weer een tik op je voeten, etc. etc. Eigenlijk een standaard triathlonstart. We moesten 2 rondjes zwemmen om 5 boeien. De hoop was dat het veld wat uit elkaar ging en je dan rustig je slag kon pakken. Helaas ging die vlieger niet op en bij iedere boei bleef het knokken wie de binnenbocht mocht pakken. Niemand gaf elkaar een plek cadeau en bij verschillende boeien kon je horen dat mensen er een scheldwoord eruit gooiden. Waarschijnlijk omdat er iemand half over hun heen aan het zwemmen was.

Na de wissel konden we het fietsparcour op. Eddy kwam als eerste uit het water. Gevolgd door Gijs met kort daarachter Falco. Johan mocht als vierde van het team zijn wetsuit verruilen voor een fiets. Het fietsparcour was een mooi rondje. Strak wegdek rechtdoor afgewisseld met een paar snelle bochten. Op de fiets werd Eddy ingehaald door Gijs en Johan ging Falco voorbij. In die volgorde gingen ze de tweede wissel in. Falco zat vlak achter Johan en ze kwamen elkaar in het Parc fermée weer tegen. Johan vond dat een rustig praatje wel moest kunnen. Maar dat praatje was tegen niemand, want Falco was al vertrokken. 

Het loopparcour was een mooi rondje om het meer. Smal kiezelpad afgewisseld met strak asfalt. Hier kwam Johan uit de verf en al snel werd Falco ingehaald. Ook Eddy moest er aan geloven. Alleen Gijs kon net genoeg voorsprong behouden. En zo werd Gijs eerste van het team, Johan tweede, Eddy derde en Falco vierde. Na afloop kreeg bijna iedereen nog een aandenken. Alleen Falco niet. Ze waren op... Maar de organisatie zou die nasturen. 
Bij de finish hadden ze ook 2 ijsbaden neergezet. Daar moesten we toch even in. Het eerste voetje in het bad was koud, het tweede voetje was heel koud, zitten was ECHT HEEL koud. Maar daarna....heerlijk. 

Ook de terugreis ging vlotjes. Lekker de airco aan en terugkijkend op een leuke wedstrijd. Erg mooi parcour en uitstekend geregeld (op een ontbrekend aandenken na dan...). 

Uitslagen: Uitslagen Ouderkerk aan de Amstel Triathlon.

Foto's: Foto's Ouderkerk aan de Amstel Triathlon.


Hoofdsponsor:
Saelmans