Verslag 2de divisie Oud Gastel 2016

2eDivisie-LogoOud Gastel stond op het programma als derde race voor de heren. De eerste twee wedstijden stonden we net niet op het podium dus waren we gebrand om onze mentale weerbaarheid te tonen!

Met onze rijzende ster Daan Gehlen en aanstromend talent Roel Wijnands kon het niet missen. Verder startte Pieter Adriaans en Ruud Bongers voor ons team. Op de vooravond van de race werd er al aardig gespeculeerd over de plaats notering. Kon Roel, Daan verrassen, zouden we op het podium geraken 3e of misschien toch weer 4e. Nieuw materieel was aangeschaft, de banden gepompt, de ventieltjes gepoetst en iedereen voor klokslag 22.00u onder de dekens.

De race werd mede gekenmerkt door twee wisselzones, één in de binnenstad van Oud Gastel de andere aan het kanaal. Na het wegzetten van de schoenen reisde we af naar het kanaal.

Gelukkig waren de koeien net weg maar was de boer vergeten nog wat overtollig gras weg te maaien! 11.00u startte de recreatieve kwartserie hierna mochten wij het water betreden. Na 5 minuten lekker warm te zwemmen vertrokken we voor onze 750 meter, zoals gedacht zouden we de kwart doorkruizen wat zorgde voor wat spectaculair gevechten in het water. Daan kwam als tweede het water uit gevolgd door Roel met zevende tijd op 25 seconde, Ruud 46ste en Pieter 70ste. Het fietsparcours over de landerijen op weg naar het centrum was zwaar, met windkracht 4 beginnend met wind tegen. Daan met zijn 15de fietstijd werd gepasseerd door het team van Ferro Mosa, met 29 seconde achterstand moest het bij het rennen gebeuren. Met een mooie 2e looptijd van 17.12 minuten finisht Daan als 1e de finish. Roel met een knappe looptijd 17.49 minuten wordt 5de.

Hierna bleef het lang spannend waren de uitslag van Ruud (37ste) en Pieter (48ste) voldoende om het podium te betreden.

Na een klein half uur een natje en een droogje volgde het verlossende woord, TWEEDE, de bloemen, de horloge (voor Daan) en de medaille (voor de clubkas) gaan naar Weert!

Wat een mooie dag, op naar 15 augustus Leiderdorp!

Groeten Daan, Roel, Ruud & Pieter (Team 1 TV Weert)

Hoofdsponsor:
Saelmans