Wedstrijd met een lach en een traan

logoSTADSTRIATHLONDaar, op onze eigen thuiswedstrijd, waar het een groot feest had kunnen worden liep het uiteindelijk anders af met een teleurstelling tot gevolg. De teamsamenstelling bestond deze keer uit Daan Gehlen, Joey Ubachs, Ruud Bongers en Mark Verhaegen. Het team had hoge verwachtingen van de OD wedstrijd. Met Daan in het team zou een individuele top 5 notering mogelijk zijn. Joey, Ruud en Mark zouden goed genoeg moeten zijn voor een top 25 positie. De coach had enkele aandachtspunten meegeven en aangegeven dat als je er klaar voor was het gevecht voorin in het water aan moest gaan. Doordat het team vierde was geworden in Arnhem konden we ook als vierde team het water in waardoor we goed vooraan zaten.

Na het startschot is het al snel Daan die de leiding in de wedstrijd op zich neemt en als eerste de landgang maakt over de kade. Mark wordt ronde de 13 plaats geteld met kort daarachter Ruud en Joey. Na de 1500 meter zwemmen zit het team goed op koers voor een puike teamprestatie. Alle zitten nog in de top 25.
Met enkele sterke fietsers in de gelederen ziet het er vooralsnog goed uit. De rondetijden zitten tussen de 9 en 10 minuten en daarmee blijven we vooraan mee doen om de prijzen. Nog steeds heeft Daan de leiding in de wedstrijd en hij heeft ook nog sterke loopbenen dus dit zou wel eens een eerste individuele overwinning in een competitiewedstrijd voor TVW kunnen gaan worden.
Daan start als eerste overall met lopen. Mark en Ruud zitten nog in de top 20. Hoewel lopen niet hun beste onderdeel is zit er genoeg marge voor een top 25 notering. Beide starten nagenoeg gelijk aan het looponderdeel en lopen de eerste ronde gebroederlijk achter elkaar. Vanaf de tweede ronde krijgt Ruud het wat lastiger met lopen en kan het tempo van Mark niet bijbenen. Wat wij op dat moment nog niet weten is dat Joey, die normaliter zeer sterk loopt heeft moeten uitstappen met een kuitbeen blessure. Een blessure waar hij al enkele weken zijn onzekerheid over uitte. Daan blijft gaan als een trein en zijn voorsprong wordt zelfs nog groter op de nummer twee Bart Candel, die zacht uitgedrukt toch al een behoorlijk prijzenkast gevuld heeft. Met de ronde, loopt Daan ook in op Ruud en Mark en op het moment dat Mark zich nog mag inzetten voor 2,5km lopen is het Daan die in Weert de eindoverwinning opeist. Een prestatie van formaat. Op plaats 20 komt Mark over de streep en Ruud zou op plaats 25 geëindigd zijn, ware het niet dat er volgens een official onsportief gedrag was vertoond middels stayeren tijdens het fietsen en dat dit hem een rode kaart opleverden met een DSQ tot gevolg. Doordat ook Joey het strijdveld had moeten verlaten betekende dit dat we maar met twee atleten gefinished zijn(er zijn er drie nodig voor een team ranking). In plaats van een sterke derde plek komen we nu op plaats 11 te staan.

Conclusie is dat we als individu in teamverband aan een competitie deelnemen en we goed moeten nadenken welke consequentie een bepaalde actie voor het team kan hebben. We zullen er zeker leer uit gaan trekken en zorgen dat de potentie die er wel degelijk is de vruchten gaat afwerpen. Alle credits aan Daan met zijn geweldige prestatie. Als je met 19 jaar, eerste wordt in de 2eDivisie met een sterk startveld dan heb je behoorlijk wat in je mars. Congrats Daan!!!!

Hoofdsponsor:
Saelmans

Sponsoren:
Logo SvdB Adviseurs Accountantshetloopcentrumafb 1569 logo rabobank